Korut kiehtovat kaiken ikäisiä ja niiden suunnitteleminen voikin olla erityisen kiehtova harrastus. Toisaalta korusuunnittelu voi tarjota lahjakkaalle suunnittelijalle myös antoisan ammatin.

==Korusuunnittelija saa ideoita ympäröivästä maailmasta==
Korusuunnittelijat ovat luovaa väkeä ja katselevat maailmaa pyrkien löytämään siitä ideoita korujensa suunnittelua varten. Korujen muotokieli saattaa henkiä esimerkiksi luonnon ilmiöitä tai jotakin muuta suunnittelijalle erityisen läheistä teemaa. Osa suunnittelijoista suosii näyttäviä, suuria ja selkeitä muotoja, kun taas osa suosii aivan päinvastaista muotokieltä. Usein korusuunnittelijan tyyli näkyy järjestelmällisesti läpi hänen kokoelmansa. Toiset suunnittelijat suosivat runsasta värien käyttöä, kun taas osa suosii selkeän pelkistettyä tyyliä.

==Korusuunnittelu on luovuutta vaativa harrastus==
jewellery-1175528_960_720Minulle korusuunnittelu on rakas harrastus. Ajattelin joskus, että siitä saattaisi tulla myös ammattini, mutta lopulta toinen intohimoni vei voiton ja valmistuin aivan toisenlaiselle alalle korusuunnittelun jäädessä rakkaan harrastuksen asemaan. Minulle tämä harrastus antaa mahdollisuuden ilmaista itseäni ja luoda juuri sellaisia koruja, joista sekä minä että läheiseni pidämme.

==Itse suunnitellut ja tehdyt korut ovat oivallisia lahjoja==
Annan usein itse valmistamiani koruja lahjoiksi ja pyrin valmistamaan nämä lahjoiksi menevät korut erityisellä rakkaudella. Pyrin ottamaan näiden korujen valmistamisessa huomioon lahjan saajan aivan erityisellä tavalla. Mietin, millaisista väreistä lahjan saaja pitää ja millainen muotokieli puhuttelee häntä kaikista parhaiten. Valmistan korut erityisen laadukkaista materiaaleista, jotta niistä olisi kantajalleen iloa mahdollisimman pitkään.

Olen valmistanut koruja lahjoiksi sekä aikuisille että lapsille. Lapset pitävät usein koruista, joissa seikkailee heille tuttuja hahmoja tai vaikkapa heidän lempieläimensä. Myös pojat pitävät koruista – erityisesti, jos korusta löytyy trendikäs urheiluauto tai muu poikia kiinnostava riipus. Kenties tärkein korulahjani on ollut siskolleni suunnittelemani korusarja, jota siskoni käytti hääpäivänään. Oli suuri kunnia saada suunnitella korusarja eräälle elämäni tärkeimmistä ihmisistä näin tärkeää päivää varten! Koruni ovat keskeisessä asemassa siskoni hääkuvissa ja näin ikuistettuina myös jälkipolville.

Lahjoiksi antamani korut ovat olleet suosittuja lahjoja ja usein, jos kysyn läheisiltäni lahjatoiveita, on toiveena ollut itse tehty korulahja. Tämä on kaikista parasta palautetta, mitä korusuunnittelija voi työstään saada!