Siinä vaiheessa kun korujen suunnittelu ja valmistaminen alkaa siirtyä pelkästä harrastelijan näpertelystä hieman ammattimaisemmaksi, saatat alkaa pohtia, voisitko myös ansaita suunnittelemillasi ja valmistamillasi koruilla. Tähän juttuun kokosin muutamia ideoita siitä, miten itse valmistettuja koruja voi saada kaupaksi.

Korut ovat suosittuja myyntiartikkeleita markkinoilla

Markkinat kuuluvat suomalaiseen kesään erottamattomana osana. Kesä ei mielestäni tuntuisi kesältä ilman markkinoita ja markkinarinkeleitä – niiden tunnelma on vaan niin uskomattoman jäljittelemätön ja aito!

8314227768_6929316c44_bKoruharrastajalle markkinat tarjoavat myös oivallisen tilaisuuden kokeilla itse suunniteltujen ja valmistettujen korujen myyntiä; korut ovat nimittäin markkinoilla suosittuja myyntiartikkeleita. Ehkäpä uusi koru kuuluu monen kesään aivan samalla tavalla kuin markkinat. Ainakin uusi, kaunis koru piristää kantajansa mieltä ja on kiva lahjaidea.

Korumessut tarjoavat tilaisuuden tuoda omia koruja esiin ammattimaisessa ympäristössä

Myös erilaiset messut voivat olla hyviä myyntipaikkoja itse suunnitelluille koruille. Messut keräävät sankoin joukoin yleisöä ja korumessut keräävät erityisen paljon sellaisia kävijöitä, jotka ovat kiinnostuneita nimenomaan koruista. Tuotteiden näytteille asettamiseen kannattaa messuilla kiinnittää erityisen suurta huomiota. Ei ole saman tekevää, miten korut näytteille asettaa, vaan onnistunut näytteillepano saattaa auttaa korujasi erottumaan massasta. Runsaan osallistujamäärän kääntöpuolena on nimittäin runsas kilpailu, minkä vuoksi sinun on keksittävä keino erottua muista positiivisella tavalla saadaksesi korujasi kaupaksi.

Perustaisinko oman nettikaupan koruilleni?

Jos aiot suunnitella ja valmistaa koruja vähintään puoliammattimaisesti, saattaa oman nettikaupan perustaminen tuntua mielenkiintoiselta idealta. Kannattaa kuitenkin miettiä, pystytkö valmistamaan koruja nettikaupan tarpeisiin. Toisaalta netin aikakaudella nettikauppa tavoittaa laajan asiakaskunnan, minkä lisäksi sen perustaminen on huomattavasti edullisempaa kuin kivijalkakaupan, ethän joudu maksamaan lainkaan esimerkiksi kalliin liikkeen vuokraa.

Nettikauppaa on mahdollista tehdä tunnetuksi esimerkiksi laadukkaan blogin avulla. Voit kertoa blogissasi vaikkapa siitä, kuinka suunnittelet korusi ja millaiset asiat puhuttelevat sinua korusuunnittelijana. Laadukkaat kuvat ovat koruista kertovan blogin avaintekijä. Toisaalta eräs mahdollisuus myydä koruja on oman blogin kautta myyminen blogin lukijoille. Tämä saattaa olla varteen otettava vaihtoehto siinä tapauksessa, että varsinaisen nettikaupan perustaminen tuntuu liian suurelta projektilta oman korutuotannon volyymiin nähden.