Moni haaveilee oman blogin perustamisesta, mutta blogin aiheen valitseminen saattaa tuottaa päänvaivaa. Yleensä kannattaa valita aihe, johon suhtaudut intohimolla, joten koruharrastajan luonnollinen valinta blogin aiheeksi ovat korut.

Miten perustan korublogin?

Netistä löytyy runsaasti alustoja, joiden avulla blogin perustaminen on helppoa. Et tarvitse koodaustaitoja tai muitakaan erityisen teknisiä taitoja perustaakseni oman blogin, joten ei kannata ajatella, ettet kuitenkaan osaisi ylläpitää blogia.

740px-Designs_for_Pendant_Jewels_by_Hans_Holbein_the_YoungerEnsiksi on erittäin tärkeää rajata aihe huolellisesti. Hyvin rajattu aihe auttaa löytämään blogille lukijoita. Tämän jälkeen on tärkeää kertoa lukijoille, mistä blogissasi on kyse. Kiinnitä suurta huomiota myös blogin ulkoasuun. Varmista, että blogi on esteettinen ja että sen käyttäminen on helppoa. Monet lukevat blogeja kännykällä tai tabletilla, joten kannattaa varmistaa, että blogi toimii sujuvasti myös älylaitteilla. Nykyisin suuri osa bloggaajista on aktiivisia myös sosiaalisen median kanavissa – Facebook, Instagram ja Twitter auttavat sinua viemään blogisi sanomaa eteenpäin sekä löytämään blogillesi lukijoita.

Asiapitoinen, laadukas sisältö on blogin menestyksen avain

On tärkeää huolehtia siitä, että blogisi sisältö on laadukasta, asiapitoista ja mielenkiintoista. Runsaat kielioppivirheet eivät vakuuta lukijaa ammattitaidostasi muillakaan saroilla, joten oikolue tekstisi. Oikoluku ei tapa luovuutta, vaikka eräs kuuluisa bloggari onkin näin väittänyt!

On tärkeää, että julkaiset postauksia säännöllisesti. Tee itsellesi vaikkapa bloggaussuunnitelma ja yritä pitää siitä kiinni. Säännöllinen postaustahti auttaa pitämään lukijat kiinnostuneina blogistasi ja palaamaan juttujesi pariin yhä uudelleen ja uudelleen. On tärkeää myös huolehtia siitä, että vastaat lukijoiden kommentteihin ystävällisen asiallisesti. Monet bloggaajat ovat sitä mieltä, että juuri lukijoiden kommentit ovat bloggaamisen suola ja ainakin se on varmaa, että lukijoiden kommenttien säännöllinen huomiotta jättäminen antaa bloggaajasta helposti hieman ylimielisen kuvan.

Blogi voi toimia korujen brändäämisen kanavana

Jos bloggaat itse suunnittelemistasi koruista, voi blogi toimia kanavana, jonka kautta sinulla on oivallinen mahdollisuus brändätä korusi. Pidä siis aina huolta siitä, että blogisi teksti ja kuvat ovat ehdottoman laadukkaita. Blogi voi tarjota myös kanavan, jonka kautta voit myydä korujasi lukijoillesi, joten alussa näkemäsi vaiva saattaa kantaa enemmän hedelmää kuin blogin ensimetreillä ehkä osasit kuvitellakaan.